Bio

‘It was inspiring to share the stage with you’ (Leslie Feist)

 ‘Right on the money, you sound unusual. Great songs, great band!’ (Tchad Blake -producer/mixer)

Marike Jager hebben we leren kennen als een eigenzinnige songwriter. Geen ‘one day fly’, maar iemand die zich keer op keer bewijst met avontuurlijke, sterke songs en daardoor blijft boeien. Ze won al de Grote Prijs van Nederland, liet een verpletterende indruk achter op Festival Lowlands en werd genomineerd voor vier Edisons. Ze tourde met het Ricciotti Orkest, song een duet met Ron Sexsmith, werkte samen met ‘Audiomachinist/Geluidskunstenaar’ Geert Jonkers en speelde voor de Koningin. Daarnaast presenteert ze voor VPRO TV (Festival Lowlands, Zwarte Cross) en geeft ze workshops. Samen met ‘partner in crime’ Henk Jan Heuvelink heeft ze haar eigen platenlabel ‘Morning Coffee Records’. Ze is dol op verse koffie, hardlopen, Gretsch gitaren, soep en vinyl.

Sinds haar debuut ‘The beauty around’ (2006) is haar ster rijzende. Marike blijkt een ontwapenende verschijning op het podium en is een echte ‘album artiest’. Haar tweede album ‘Celia Trigger’ is eigenzinniger en wordt lovend ontvangen. Op haar derde, ‘Here Comes The Night’, werkt ze zelfs samen met Grammy winnaar en producer/mixer Tchad Blake (Tom Waits, Sheryl Crow, The Black Keys). Marike en haar band maken een artistieke groei door en het geheel klinkt broeierig, met songs die variëren van breekbaar tot rauw en aanstekelijk. Die typische speelsheid en afwisseling in materiaal typeren Marike. Ondertussen zet ze een succesvolle theatertour neer in samenwerking met geluidskunstenaar Geert Jonkers. Het resultaat is een verbluffend decor met prachtige geluidsmachines in de hoofdrol.

Met haar 4e album ‘The Silent Song’ weet Marike ons weer te verrassen. Ze schreef het album in een kleine hut achterin haar tuin, ver weg van alles en iedereen. Deze sprookjesachtige setting beïnvloedde haar manier van schrijven. Zo intiem en puur klonk Marike nog nooit. ‘The Silent Song’ is een album met lef en werd ook opgenomen in de hut. Het bandgeluid maakt plaats voor een boeiende stilte. De stilte wordt enkel gevuld met een warme stem, spannend gitaarspel en enkele breekbare piano klanken. Met dit album tourde Marike geheel in stijl langs kleine kerkjes en kapellen. Aansluitend deed ze een theatertour ism regisseur/theatermaker Vincent de Rooij en beeldend kunstenaar Minno Baartmans. Dit resulteerde in een prachtige muzikale voorstelling met analoge projecties en schaduwspel.

Momenteel werkt Marike aan nieuw materiaal.